SERİNHİSAR BELEDİYESİNİN GURURU: SERBELTAŞ AŞ.

Serinhisar Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Serbeltaş AŞ. kilit parke taşı imalat atölyesi rekora koşuyor. 7-8 yıldır faaliyet gösteren tesis, 2016 yılında robot sistemine geçilmesi ile üretim kapasitesini daha da artırdı. Robot sistemi ile hızlı üretime geçilerek personel sayısı 7 den 3 kişiye düşürüldü, diğer maliyetler azaldı. Aylık ortalama 22.000 adet bordür taşı veya 240.000 adet kilit parke taşı üretim kapasitesine sahip olan taş ocağında son üç aylık dönemde üretim rekoru kırıldı. Üretmiş olduğu tüm bordür taşlarını Acıpayam Belediyesine satarak Serinhisar Belediyesi için önemli bir kazanç sağladı. Başarılarından dolayı Serbeltaş AŞ. yönetimini tebrik eden Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet KOBAŞ, Serbeltaş AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Karaken ve Serinhisar Belediyesi Personel Şefi Mehmet KOYUN ile birlikte kilit parke taşı üretim tesisini gezdi. Üretim bandı hakkında bilgi alan Belediye Başkanı Mehmet KOBAŞ, tesisin başarısından çok memnun kaldığını belirterek üretim tesisi çalışanlarına emeklerinden dolayı teşekkür etti.
(Not: Serinhisar Meslek yüksek okulunun sıva işçilik giderleri Serbeltaş'ın Acıpayam Belediyesi Abeltaş firmasından tahsil ettiği kazançla sağlanmaktadır.)

29.09.2017 10:53